Teknisk: Eksoskjelett - løsningen for mange problemer?

Exoskeleton-teknologi har eksistert en stund nå og har utallige bruksområder. Likevel har det ikke blitt main-stream. Gjett hvorfor? Riktig, pris. Medisinske serieproduserte enheter koster over 250.000,- kr etter skatt. Det er neppe noe som vil revolusjonere hverken hjemmetjenesten, aktivitetsnivå til rullestolbrukere, flyplassarbeidere på bagasjebånd eller industriarbeideren som sleper sementsekker. 
 

Min visjon er å kunne tilby slike enheter (modulær) til allmennheten. Eldrebølgen er en stor utfordring, og det gjelder ikke bare økonomiske spørsmål rundt den: Vi må ta vare på friske folk, slik at de forblir friske. Både helsepersonell og andre arbeidere.

Tenk deg at enhver rullestol i dag kunne erstattes med ny, mer anvendelig teknologi som er brukervennlig og ikke flere 100 år gammel. Man kan lese at på 1800-tallet var det mulig å leie ut rullestol slik at folket kunne komme seg ut en ettermiddag.

I et samfunn med iPhone og Tesla burde det ikke være nødvendig å bygge om hus og biler til å skape plass for en utdatert, lite anvendelig "teknologi" som er meget begrensende.

Men for å få eksoskjelett-teknologien ned til et brukbart prisnivå trengs det innovative hoder og den riktige markedsføringen. Vil du være del av det og har konkrete innspill? Ikke nøl, ta kontakt!

 

Gå Tilbake

Kommentarer

Alle kommentarer blir moderert før publisering. Din e-post adresse vil ikke være synlig