Lenker

Lista er en personlig anbefaling, men vi gir ingen garanti på aktualitet eller tar ansvar for innhold. Alle rettigheter ligger hos forfatteren av dokumentene.

113-app for iPhone and Android. Viser deg posisjonen mens du ringer nødnummeret og formidler den til nødsentralen ved dekning og registrering.

Lag nødplakat som viser din posisjon:

1. Gå til norgeskart.no, zoom inn på ønsket sted, eller søk opp stedet med navn. 
2. Trykk på kartet for å markere posisjon. 
3. Velg så "lag nødplakat" fra menu og følg veiledning for å skrive ut plakaten.

Plakaten vil vise LAT-LONG-posisjon (i grader, minutter, sekunder, og i tekst) på ei oversiktlig side som kan skrives ut og henges opp, f.eks. på hytta / et sted uten adresse. Du trenger ingen GPS kunnskaper til det. Her finner du ytterligere info om samarbeidsprosjektet mellom Statens Kartverk og Hovedredningssentralen (HRS).

Tips: På samme side og måte kan du også lage gratis turkart av Norge (1:50.000 og 1:25.000)!

ÖBRD - Rimelig forsikring!

Østerrikes Fjellredningstjeneste har en unik støtteordning som inneholder en rimelig redningsforsikring - den gjelder internasjonalt for både fjellturer (under 6.000m), ekspedisjoner, vann og luftsport!

Stop or go metoden ©

Dette er min norske oversettelse av Stop or go metoden ©, utviklet av den østerrikske alpinklubben. Den er gullstandarden i tysktalende verden for risikovurdering av skiturer, fjellturer vinterstid, trugeturer og snowboardturer.

Medisinske og fjellredningstekniske anbefalinger og studier fra den internasjonale fjellredningskommisjonen (ICAR).

Stiftelsen Norsk Luftambulanse (SNLA) var en mangeårig samarbeidspartner. SNLA har en forskningsavdeling som kan støttes gjennom et medlemskap.

James Wesley Rawles blog inneholder en enorm database med mye nyttig og relevant info om selvberging, beredskap, medisinske og samfunnsrelevante debatter, mm.

Professional body for resuscitation and guidelines for CPR in Europe.

Platform which promotes first aid, training and research.

Where there is no Doctor

Omfattende verk. Kan lastes ned gratis fra nettsiden til Hesperian publications.