Personlige lenker under Covid19 nedstengning

Denne artikkelen har opprinnelig blitt forfattet på engelsk og er maskinoversatt.

 

Her er en samling og personlig liste over dokumenter og lenker for den pågående COVID-19 PANDEMIEN. Ingen påstander om fullstendighet eller realitet er gjort! Bruk etter eget skjønn.

 

GENERELL

Jeg fant nylig dette gode verktøyet for beslutningstaking, og det gjelder for alle områder av denne krisen, enten det er medisinsk, økonomisk eller personlig:

  1. Vi har for snevert fokus. Vi er skyldige i «rampelys-tenkning». Vi fokuserer på det åpenbare og synlige. Vi savner viktige fakta utenfor vårt umiddelbare syn.
  2. Vi faller inn i bekreftelsesskjevhet. Vi utvikler en rask tro på noe og søker deretter etter informasjon som bekrefter den troen.
  3. Vi blir fanget i kortsiktige følelser. Vi er for følelsesmessig knyttet til avgjørelsen og sliter med å være passende løsrevet.
  4. Vi er skyldige i overmod. Vi antar at vi vet mer enn vi faktisk vet og trekker konklusjoner, og tenker at vi kan forutsi fremtiden nøyaktig.

Den kalles også WRAP-prosessen og ble utviklet av Heath-brødrene Chip og Dan Heath.

 


MEDISINSK.

Retningslinjer for basal og avansert hjerte-lungeredning(HLR) av sykehusintern hjertestans under COVID19-pandemien. 

Anbefalt: CPAP ved prehospital håndtering av pasienter med covid-19 og lungesvikt

Anbefalinger fra det tyske instituttet for katastrofemedisin (Deutsches Institut für Katastrophenmedizin) for lederstaben i det tyske innenriksdepartementet om erfaringer om den katastrofale situasjonen i Strasbourg. Dokumentet er skrevet på tysk og en øyeåpner for alle som forstår språket. Du finner også en kort oppsummering på norsk på corona-siden til Norsk Luftambulanse

Spesialitetsguider fra NHS for behandling av koronaviruspasienter, behandling av kritisk omsorg, bruk av CPAP og triaging i akuttmottaket
 


FINANS / INVESTERING.

The Rational Reminder Podcast om fornuftig investering.
 


PERSONLIG / FAMILIE

Syv militære strategier for mestring av sosial distansering av Lee Jussim Ph.D.

Finding Mindfulness Amidst the Mayhem av Sarah A. Benton MS, LMHC, LPC, AADC

Gå Tilbake

Kommentarer

Alle kommentarer blir moderert før publisering. Din e-post adresse vil ikke være synlig